سفارش تبلیغ
صبا ویژن

عدم عدالت در قیامت

بسم الله الرحمن الرحیم

اشکال

آیا این عدالت است که یکنفرمخترع یا کاشف میکرب که به واسطه کشفش جان هزاران تن نجات یافته ، به جهنم برود و عملش در نزد خدای متعال هیچ اجری نداشته باشد اما فلان کربلائی یا مشهدی که بندی از پای مرغ باز نکرده به بهشت برود ؟؟؟

جواب

مقدمه : ملاک ارزش اعمال در دنیا و آخرت متفاوت است . در دنیا همیشه کمیّت و کیفیت ظاهری مورد لحاظ بشر بوده مثلا اگر در یک کار خیر یک نفر با یک میلیون تومان شرکت کرده در میان خلق ارزشش بیشتر از آن کسی استکه فقط با صد هزار تومان در آن کار نقش داشته است .

اما در آخرت ملاک ، پرداخت ِ بیشتر و یا عمل ِ بیشتر نیست بلکه ملاک اخلاص آدمی است . هر چه اخلاص بیشتر باشد یقینا اجر بیشتری را خواهد برد .

با توجه به مقدمه میگویئیم : هر کس در اعمالی که در دنیا انجام داده ، دلش خالصتر بود ارزش عملش بیشتر است . در آنجا نمیگویند چه چیزی کشف کردی ؟؟ بلکه میگویند : برای که کشف کردی ؟ آیا برای خدمت به خلق و در راه خدا و یا برای خود نمائی و معروف شدن ؟؟؟

یکی از اسماء قیامت یوم الحاقه است . حاقه از ماده تحقق و رو شدن است یعنی روزی که تمام حقائق اعمال رو میشود .

نتیجه : در آخرت بجهت اینکه ملاک اعمال آدمی ، اخلاص است لهذا اگر درآنروز ثابت شود که کار آن دانشمند و یا مخترع برای خدمت به خلق بوده یقینا دارای بهترین اجرها خواهد بود و الا فلا . آنجاست که انسانها معنای حدیث ان ّالاعمال بالنیات را کاملا درک میکنند .

 ماخذ : کتاب هزار سوال آیت الله دستغیب رحمه الله