سفارش تبلیغ
صبا ویژن

هدف از خلقت انسان

بسم الله الرحمن الرحیم

 اشکال

 با توجه به حکم عقل که میگوید : در هر کاری باید فاعل ،  اول نیاز و هدف ِ از انجام فعل را در نظر بگیرد میگوئییم : خداوند  چه نیازی به انسان داشته و به چه هدفی او را خلق کرده است ؟؟  به نظر شما آیا خلقت انسان بیشتر به یک کار لغو شباهت ندارد ؟؟؟ 

 

جواب

 هدف ِِ افعال خداوند با هدف ِ افعال انسانها  فرق دارد .

 هدف ِ انسانها  از ایجاد افعال رفع نیازمندی آنهاست اما هدف ِ خداوند از ایجاد افعال رساندن خیر به دیگران است که عقلا کاری درست و بی مشگل به حساب میاید . 

 فرض بفرمائیید در شهری فردی از جهت مالی متمکن است و هیچ نیاز مالی ندارد  افعال اینچنین فردی  بمانند  ساختن مسجد و مدرسه و بیمارستان و غیره  ،  رفع نیازمندی نیست بلکه رساندن خیر به دیگران است .

 

 خلقت انسانها از ناحیه خداوند  نه از روی احساس نیاز باشد بلکه رساندن خیربه انسانها ست که راه رسیدن به خیر را نیز خداوند در جای جای کتاب خود به ما نشان داده است  مثلا آنجائی که میفرماید : و ما خلقت الانس و الجن الا لیعبدون  و یا آنجائی که میفرماید انّ اکرمکم عند الله اتقاکم ....... از این آیات متوجه میشویم که عبادت و تقوای الهی  راه رسیدن به خیر مطلق است تا جائییکه ملائکه را هم بدان مقام راهی نیست .

      

       رسد آدمی به جائی که بجز خدا نبیند

بنگر که تا چه حد است مکان آدمیت

***

 طیران مرغ دیدی تو ز پای بند شهوت

بدر آی تا ببینی طیران آدمیت

***

   مگر آدمی نبودی که اسیر دیو ماندی 

 که فرشته ره ندارد به مقام آدمیت

خلاصه : هدف خداوند از خلقت انسانها نیاز خداوند به انسانها نیست بلکه هدف ، رساندن خیر به انسانهاست . و چون خلقت  ِ انسان دارای هدف شد دیگر لغو بر آن صدق نمیکند .

ماخذ : کتاب تجرید الاعتقاد نوشته خواجه نصیر الدین طوسی رحمه الله